nutella taart

4
40 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Klop het eiwit met 80 gram suiker zeer stijf.
  • 2 Klop het eigeel met 80 gram suiker wit.
  • 3 Voeg bij het geklopte eigeel de boter en de nutella.
  • 4 Voeg daarna de bloem toe.
  • 5 Voeg er langzaam het opgeklopte eiwit toe zodat het beslag luchtig blijft.
  • 6 Stort uit in een beboterde cake vorm (tip om vlug los te komen na het bakken best bakpapier onderaan in de vorm te leggen).
  • 7 Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • 8 Zet de cake in de voorverwarmde oven, verminder de temperatuur tot 170 graden indien je in een hete lucht oven bakt, gedurende 40 minuten. Kontroleer met een brei naald, als hier geen deeg meer blijft aan kleven, kan hij er uit anders laat je hem nog voor 5 min. staan.
  • 9 Laten afkoelen en een figuurtje maken in bloemsuiker! Smullen maar!!

nutella taart is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Taart met rode pompelmoezen
Nagerecht
Bekijk recept
Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Brioche met hazelnootpasta en kersen
10 min
Bekijk recept
Nutellatosti
10 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Zelfgemaakte nutella
15 min
Bekijk recept
Chocoladetaart met gekaramelliseerde hazelnoten
35 min Nagerecht
Bekijk recept