Zoek
MASCARPONE KOFFIEGEBAK.
6
60 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
CHOCOBODEM
200 gram boter
100 gram suiker
1 ei
250 gram bloem
50 gram cacaopoeder
GANACHE
200 gram pure chocolade
240 ml room
1 eetl oploskoffie
VULLING
250 gram mascarpone
100 gram poedersuiker
Bereiding
1
CHOCOBODEM;
2
Roer de boter met de suiker glad en meng het ei erdoor. Meng de bloem en het cacaopoeder door elkaar en roer door de boter
3
. Kneed tot een soepel deeg, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten.
4
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rol het deeg uit tot een lange plak die enkele centimeter groter dan de bakvorm is.
5
Vet de bakvorm in en bekleed met het deeg. Prik gaatjes in de bodem, leg bakpapier op het deeg en verdeel daarover de blindbakvulling
6
. Bak de bodem in circa 20 minuten gaar. Verwijder het bakpapier met de blindbakvulling en laat de bodem afkoelen.
7
GANACHE;
8
Hak de chocolade grof en breng de room met de oploskoffie aan de kook.
9
Haal de pan van het vuur, schenk de room over de chocolade en roer goed door1
0
. Laat de ganache afkoelen tot een spuitbare massa en roer glad. Schep de ganache in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.1
1
VULLING;1
2
Meng de mascarpone met de poedersuiker. Verdeel over de chocobodem en spuit rozetten ganache op de taart.1
3
Extra nodig1
4
boter om in te vetten1
5
blindbakbonen1
6
Bakvorm van 35x11 cm1
7
plasticfolie1
8
bakpapier
MASCARPONE KOFFIEGEBAK. is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min
Nagerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min
Nagerecht
Bekijk recept
Quiche met vegetarisch gehakt
50 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinaasappeltaart met kardemomsiroop
20 min
Nagerecht
Bekijk recept