Zoek
Chocolademousse
10
60 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
0,300 kg fondantchocolade
0,600 l room
3 st. ei
0,125 l sinaasappellikeur
0,050 kg griessuiker
Bereiding
1
0,050 kg chocolade in schilfers schrapen.
2
De rest van de chocolade in een warmwaterbad met 0,100 l room laten smelten.
3
De eieren scheiden en de eidooiers samen met sinaasappellikeur onder de chocolade en de room mengen.
4
Het mengsel koud roeren.
5
0,450 l room half opkloppen.
6
Het eiwit tot sneeuw opkloppen.
7
De halfopgeklopte room onder de koude chocolademengeling spatelen.
8
Het opgeklopt eiwit eveneens erdoor spatelen.
Chocolademousse is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min
Nagerecht
Bekijk recept
KITKAT-M&M-taart
35 min
Gebak
Bekijk recept
Chocolademousse met vanilleroom
15 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min
Nagerecht
Bekijk recept
KITKAT-M&M-taart
35 min
Gebak
Bekijk recept
Chocolademousse met vanilleroom
15 min-
Nagerecht
Bekijk recept