Crème van witte chocolade met Griekse yoghurt

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Deze romige crème van witte chocolade zijn gekroond met een robijnrood sausje van verse zomerse vruchten. Een elegant, makkelijk dessert met de smaak van het seizoen! Zorg wel dat je zowel de crème als de saus een paar uur van tevoren maakt.
  • 2 Smelt de chocolade langzaam au bain marie. Laat een minuut afkoelen en roer de yoghurt er doorheen tot je een gladde, romige crème krijgt. Verdeel de crème over vier glaasjes en laat een paar uur in de koelkast opstijven.
  • 3 Om de rode vruchtensaus te maken, doe je de aardbeien, rode bessen, suiker en Kirsch in een pan en breng je dit even aan de kook. Verlaag dan het vuur en laat de saus 10-15 minuten koken. De saus moet niet te dik worden (als jam), maar ook niet te dun blijven.
  • 4 Laat de saus afkoelen en zet deze in de koelkast.Om te serveren verdeel je de saus over de crème en garneer je elk glas met een paar blaadjes munt en wat verse vruchten.

Crème van witte chocolade met Griekse yoghurt is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kip in yoghurt met mangochutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Oriëntaalse wrap
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse carpacciowrap met tomatensalade
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept