1 100 g pure dessertchocolade + 10 blokjes à 5 g., 60 à 70 % cacao
2 3 eieren
3 Muffinvormpjes, liefst siliconen ,of glazen soufflébakjes (dan dien je de taartjes in de bakjes op)
4Voorbereiding
5 Kan 1 à 2 uur van te voren:
6 Smelt de chocolade au bain marie en voeg de boter toe.
7 Klop de eieren met de suiker luchtig. Spatel het meel erdoor en vervolgens de chocolade. Vet de vorrmpjes in en strooi er wat meel in. (opm: in dit geval ook nodig voor de siliconenvormpjes omdat je de taartjes er meteen uithaalt)
8Voorbereiding swijze
9 20 minuten voordat je de taartjes wil eten: Warm de oven voor! Belangrijk! 235°C, hete lucht.1
0 Schep één derde van de chocolade massa in de vormpjes, leg er per bakje 2 blokjes chocolade in en schep de rest van de chocolademassa erop. Zet de vompjes op een bakblik en schuif ze in de oven. Baktijd: exact 10 minuten!1
1 Serveertips1
2 Meteen serveren met een bolletje vanilleijs , en voor de liefhebbers een druppeltje advocaat... alsof er een engeltje......
Dame blanche taartjes in 10 minuten is een recept van Solo Open Kitchen