Chocoladetaart

8
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Scheidt het eiwit en eigeel in 2 kommen.
  • 2 Doe de helft van de bloemsuiker bij het eigeel, de andere helft bij het eiwit.
  • 3 De kom met het eigeel goed mixen tot het schuimig is.
  • 4 De kom met het eiwit opkloppen tot het stijf is.
  • 5 Laat de chocolade en de boter op een laag vuurtje smelten (al roerend).
  • 6 Giet de gesmolten chocolade in de kom van het eigeel en meng goed samen, daarna mag de kom met het eiwit hieraan toegevoegd worden.
  • 7 Smeer de randen van de bakvorm in met boter en leg bakpapier op de bodem.
  • 8 Giet 2/3 van de deeg in de bakvorm.
  • 9 Zet het in de oven op 180° en laat 25 minuten bakken.1
  • 0 Haal de taart eruit en laat deze afkoelen.1
  • 1 Smeer de overschot van het beslag op de taart en versier met cacaopoeder.

Chocoladetaart is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladecrèmetaart met rood fruit
95 min- Nagerecht
Bekijk recept
Lemon curd-chocoladetaart
2 uur-
Bekijk recept
Chocoladetaart met walnoten
Bekijk recept
Whisky-chocoladetaart met zeezout
1uur- Nagerecht
Bekijk recept

Chocoladecrèmetaart met rood fruit
95 min- Nagerecht
Bekijk recept
Lemon curd-chocoladetaart
2 uur-
Bekijk recept
Chocoladetaart met walnoten
Bekijk recept
Whisky-chocoladetaart met zeezout
1uur- Nagerecht
Bekijk recept