Gemarmerde sinaas-chocolade-cake

8
90 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smelt 120 g boter.
  • 2 Pers de sinaasappel uit en voeg er de 120 g suiker bij.
  • 3 Voeg de boter bij het suikermengsel.
  • 4 Voeg 1 voor 1 twee eieren toe aan het mengsel en roer telkens goed.
  • 5 Voeg 125 g gezeefde zelfrijzende bloem toe en meng goed. Je krijgt een eerder vloeiend beslag.
  • 6 Stort dit beslag in een ingevette cakevorm.
  • 7 Smelt 100 g boter samen met de chocolade.
  • 8 Voeg 100 g suiker toe aan dit mengsel.
  • 9 Meng 1 voor 1 twee eieren toe en roer telkens heel goed.1
  • 0 Voeg 125 g gezeefde zelfrijzende bloem toe en meng goed. Dit tweede beslag is veel vaster dan het sinaasbeslag.1
  • 1 Giet het chocoladebeslag op het sinaasbeslag in de cakevorm. Door de zwaarte van dit chocoladebeslag en de vloeibaarheid van het sinaasbeslag zullen de 2 mooi mengen.1
  • 2 Zet de vorm in een op 180 graden voorverwarmde oven en bak gedurende 45-50 minuten. Prik met een breinaald in het beslag om te zien of het deeg volledig gebakken is (kleeft niet meer aan de naald) en de cake dus klaar is.

Gemarmerde sinaas-chocolade-cake is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladetoetje
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept
Chocoladefondue
Nagerecht
Bekijk recept

Gemarmerde choco-aardbeien
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Schwarzwalder kirsch petitfours
2uur- Gebak
Bekijk recept
Gemarmerde yoghurt met aardbeien
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Gemarmerde lekkernij met aardbeien en frambozen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept