2 Pers de sinaasappel uit en voeg er de 120 g suiker bij.
3 Voeg de boter bij het suikermengsel.
4 Voeg 1 voor 1 twee eieren toe aan het mengsel en roer telkens goed.
5 Voeg 125 g gezeefde zelfrijzende bloem toe en meng goed. Je krijgt een eerder vloeiend beslag.
6 Stort dit beslag in een ingevette cakevorm.
7 Smelt 100 g boter samen met de chocolade.
8 Voeg 100 g suiker toe aan dit mengsel.
9 Meng 1 voor 1 twee eieren toe en roer telkens heel goed.1
0 Voeg 125 g gezeefde zelfrijzende bloem toe en meng goed. Dit tweede beslag is veel vaster dan het sinaasbeslag.1
1 Giet het chocoladebeslag op het sinaasbeslag in de cakevorm. Door de zwaarte van dit chocoladebeslag en de vloeibaarheid van het sinaasbeslag zullen de 2 mooi mengen.1
2 Zet de vorm in een op 180 graden voorverwarmde oven en bak gedurende 45-50 minuten. Prik met een breinaald in het beslag om te zien of het deeg volledig gebakken is (kleeft niet meer aan de naald) en de cake dus klaar is.
Gemarmerde sinaas-chocolade-cake is een recept van Solo Open Kitchen