CHOCOLADEMOUSSE

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    swijze
  • 2 Kom ontvetten met beetje citroensap.
  • 3 Daarin het eiwit met suiker opkloppen tot stevige sneeuw.
  • 4 Chocolade laten smelten in de microgollfoven of in warmwaterbad.
  • 5 In de microgolfoven
  • 6 Begin met 30 seconden. Haal uit de microgolfoven, roer en herbegin telkens tot de chocolade helemaal gesmolten is en glanst. Om de chocolade soepel te laten smelten voeg je een eetlepel melk toe na enkele beurten in en uit de microgolfoven.
  • 7 In warmwaterbad
  • 8 Doe heel heet water in een ruime kom, zet daarin een kleinere kom met de chocolade. Zorg dat het water niet bij de chocolade loopt. Roer de chocolade, eventueel met een eetlepel melk, tot ze gesmolten is.
  • 9 Voeg de eierdooier bij de gesmolten chocolade en roer tot gladde pasta.1
  • 0 Spatel voorzichtig het eiwitschuim onder de chocolademassa.1
  • 1 Laat de chocomousse minstens 1 uur koelen in de koelkast.1
  • 2 Dien op in schaaltjes of op bordjes.

CHOCOLADEMOUSSE is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept
KIT­KAT-M&M-taart
35 min Gebak
Bekijk recept
Chocolademousse met vanilleroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept

Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept
KIT­KAT-M&M-taart
35 min Gebak
Bekijk recept
Chocolademousse met vanilleroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept