1 Verwarm de oven voor op 170 °C. Doe de bloem, amandelaroma, 125 g basterdsuiker en het tafelzout in de keukenmachine. Voeg 150 g boter in blokjes toe en maal tot kruimelig deeg.
2 Vet de taartvorm in met 1 el boter. Verdeel het deeg gelijkmatig over de vorm en druk stevig aan. Bak de taartbodem in 20 min. in het midden van de oven goudbruin. Laat 30 min. afkoelen.
3 Doe de keukenstroop met de rest van de basterdsuiker en de rest van de boter in een pan met dikke bodem en breng aan de kook. Laat het mengsel 5 min. zachtjes koken en roer dan de notenmix erdoor.
4 Schep het mengsel in de taartbodem en bak de taart nog 10 min. in het midden van de oven. Bestrooi met de zeezoutvlokken en laat de taart minimaal 4 uur afkoelen.
Notentaart met zoute karamel is een recept van Albert Heijn