Kabeljauwhaasje met beurré blanc

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de sjalot en doe samen met de wijn in een steelpan. Breng aan de kook en laat de wijn in 5-10 min. op hoog vuur tot de helft inkoken. Snijd ondertussen bijna alle boter in kleine blokjes. Houd een klein beetje boter achter om de vis in te bakken. Schenk de wijn door een zeef en doe terug in de pan. Zet op het kleinste pitje en roer met een garde de boter geleidelijk door de wijn tot een lichtgebonden saus. Neem van het vuur af en breng op smaak met witte peper en zout.
  • 2 Verhit de rest van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bestrooi de kabeljauw met peper, eventueel zout en de bloem. Bak de vis 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
  • 3 Snijd ondertussen de peterselie fijn. Klop het citroensap door de wijnsaus. Verdeel de kabeljauwhaas in stukken en leg op elk bord een stuk. Verdeel over elk stuk kabeljauwhaas 1 el beurre blanc en bestrooi met de peterselie. Serveer de rest van de saus er apart bij.

Kabeljauwhaasje met beurré blanc is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Koud avocadosoepje met geitenkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geitenkaastosti met tijmhoning
15 min Snack
Bekijk recept

Kabeljauwhaasje met wilde spinazie
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Volkoren rijst met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwhaasje met chorizo
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken kabeljauw met spek, chutney van rode kool en appeltjes
Hoofdgerecht
Bekijk recept