Gestoofde kip in wijn

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit 50 g boter in een braadpan. Bestrooi de kippenpoten met peper en zout en bak ze in 4 min. rondom bruin. Neem uit de pan. Fruit de knoflook 3 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de bloem toe en bak 2 min. Voeg de wijn en de bouillontabletten toe en roer tot een gladde saus. Doe de kip er weer bij en voeg zo veel water toe dat de kip net onderstaat. Breng al roerend aan de kook en stoof op laag vuur 30 min. Voeg na 20 min. de bevroren wokgroente toe.
  • 2 Schil ondertussen de aardappelen en kook ze in 20 min. gaar in water met zout. Giet af en vang 100 ml kookvocht op. Stamp de aardappelen met het kookvocht en de rest van de boter met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Schep de kip met de groente en saus in diepe borden en serveer met de puree.

Gestoofde kip in wijn is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Aardbeiensorbetijs met wijn
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scholpakketje met paddenstoelen schol scholfilet sjalotje paddenstoelen kruidenboter stokbrood witte wijn
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Garnalencurry
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde bospeen met platte gehaktballen
30 min-
Bekijk recept