1 Breng het water met het bouillontablet aan de kook. Snipper de ui. Maak de paddenstoelen schoon en snijd in stukken. Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem. Fruit de ui 3 min.
2 Voeg de rijst toe en bak 2 min. Voeg de hete bouillon in delen toe en kook de rijst al roerend op middelhoog vuur in ca. 20 min. beetgaar. Voeg pas nieuwe bouillon toe als de vorige helemaal is opgenomen. Voeg na 10 min. de paddenstoelen toe. Draai het vuur uit als de risotto gaar is. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak de helft van de notenmix grof.
3 Meng de helft van de kaas, de zuivelspread, de gehakte noten en de rest van de boter door de risotto. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Knip uit een vel bakpapier 2 rondjes per persoon ter grootte van de bodem van een muffinholte en leg in de muffinvorm. Verdeel de hele noten over de holtes met bakpapier. Strooi de rest van de geraspte kaas erover. Schep de risotto erop.
4 Dek de vorm losjes af met aluminiumfolie. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Snijd de pasteitjes aan de zijkanten los van de muffinvorm. Zet een plank op de vorm en keer om zodat de pasteitjes eruit komen. Verdeel over een schaal of over de borden. Besprenkel met de pestospread.
Risotto-notenpasteitjes met paddenstoelen is een recept van Albert Heijn