1 Verwarm de oven voor tot 200 °C. Rooster het komijnzaad in een droge koekenpan en schud op een bord. Rol de plakjes bladerdeeg 4 cm langer op een met bloem bestoven werkblad. Leg ze op de bakplaat en prik er met een vork gaatjes in.
2 Kneed met de hand in een kom de rodekool met de azijn, de helft van de peterselie, de dadels, het komijnzaad en peper naar smaak. Kneed 1 min. goed zodat de smaken vrijkomen en kunnen intrekken. Verdeel de rodekool over de deegplakjes; laat de randen vrij. Verkruimel de geitenkaas boven de kool en bestrooi met de hazelnoten. Bestrijk de deegranden dun met ei.
3 Bak de taartjes in de voorverwarmde oven in 20 min. goudbruin en gaar.
4 Leg de taartjes op 4 borden en bestrooi met de resterende peterselie.
Kruidige rodekoolplaattaartjes met geitenkaas is een recept van Jumbo