Glutenvrije pizza caprese met gerookte kip

2
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng in een beslagkom het water, zout, de broodmix, boter, het ei en de gist met een mixer 5 min. tot een soepel deeg. Laat afgedekt op een warme, tochtvrije plaats 1 uur rijzen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 230 °C. Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Snijd de mozzarella in plakjes en halveer de tomaten. Verdeel het deeg met vochtige handen in 2 bollen. Rol het deeg met de deegroller uit op een met broodmix bestoven werkvlak tot 2 zo dun mogelijke lappen. Leg op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Beleg de pizza’s met de pestospread, mozzarella, rode ui en kipreepjes. Verdeel de tomaten met de snijkant naar boven erover. Bak de pizza's ca. 25 min. boven elkaar in de oven. Wissel de bakplaten halverwege.
  • 3 Snijd ondertussen de basilicumblaadjes in reepjes. Haal de pizza's uit de oven en verdeel de cremaceto en het basilicum erover. Serveer direct.

Glutenvrije pizza caprese met gerookte kip is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Glutenvrije appelkruimeltaart
25 min Gebak
Bekijk recept
Glutenvrije cheesecake
20 min Gebak
Bekijk recept
Carrot cake
Nagerecht
Bekijk recept
Kruidenballetjes met kurkuma
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept