Groentespiesen met kruidenolie

4
25 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Steek de barbecue aan. Laat de houten satéprikkers 30 min. weken in een schaal met water, zodat ze niet verbranden op de barbecue. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm. Halveer de courgette in de lengte en snijd de helften in plakken van 1,5 cm. Snijd de sjalotten in 4 parten.
  • 2 Snijd de peterselie grof en doe in een hoge beker. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en voeg deze toe. Voeg de knoflook, olie, peper en eventueel zout toe en pureer met de staafmixer tot een kruidenolie.
  • 3 Maak aparte spiesen van de courgette, paprika, sjalotten en tomaten. Bestrijk de groentespiesen met de helft van de kruidenolie. Gril de sjalotten ca. 12 min. op de barbecue, de courgette ca. 10 min. en de paprika en tomaten ca. 5 min. Keer regelmatig. Haal de groenten van de satéprikkers of spiesen en doe in een schaal. Verdeel de rest van de kruidenolie erover.

Groentespiesen met kruidenolie is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Geroerbakte aardappelschijfjes met champignons en ei
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Kool-noedelsalade met amandel en kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vegaburger met gegrilde groenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Yoghurt-avocadodip
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Vlees-groentespies met gepofte aardappel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentespies to go
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept