1 Bereid de barbecue voor op indirect grillen en breng de temperatuur naar 170 °C. Open de blikken bier en neem uit elk blik een grote slok. Dep de kippen droog met keukenpapier en kruid rondom gelijkmatig met de chick mix BBQ-kruiden. Plaats de bierblikken rechtop op het heetste deel van de barbecue en verwarm ze voor.
2 Strooi, zodra het bier in de blikken begint te dampen, de rookhoutsnippers en ¾ van de rozemarijn op de hete kolen. Neem de blikken met een tang van het vuur en zet op een (houten) snijplank. Schuif de kippen voorzichtig over de bierblikken. Let op, de blikken zijn heet. Trek bij beide kippen de twee poten uit elkaar, zodat het bierblik en de poten samen een driepoot vormen. Zet de kippen met bierblik terug op het rooster, op het koelste deel van de barbecue. Draai de borst naar het warmste gedeelte van de barbecue en plaats de deksel op de barbecue.
3 Houd de temperatuur van de barbecue zo constant mogelijk op 170 °C en gaar de kippen in ca. 50-60 min., tot deze een kerntemperatuur hebben van 70 °C in de borst en 75 °C in de dijen. Neem de kippen van de barbecue, plaats ze met blik en al rechtop op een snijplank en laat 5 min. rusten. Gril ondertussen de citroenparten. Serveer de kip op de snijplank, met de citroenparten en de rest van de rozemarijntakjes erbij.
Beer can chicken smokey style is een recept van Albert Heijn