eek gedroogde paddestoelen in een kom met 250 ml. heet water, 2 uur of totdat ze zacht zijn. giet af, bewaar 2 eetlepels weekvocht. gooi stukken paddestoel weg die na het weken taai en houtachtig zijn. smelt de boter in een grote koekenpan op matige hitte. voeg dan de reuzenchampignons toe en sauteer 5 minuten. voeg het knoflook toe en bak 1 minuut, doe dan de gedroogde paddesotelen en het bewaarde weekvocht erbij en bak nog 5 - 8 minuten onder geregeld roeren giet de brandy erbij en bak 2 minuten of totdat de drank verdampt is. haal de pan van de hittebron en haal 10 minuten afkoelen. doe het afgekoelde paddestoelenmengsel in een keukenmachine,samen met de room, tijm, gemalen jeneverbessen, 1/2 theelepel zout en 1/2 gemalen zwarte peper en maal 4 - 5 minuten of totdat het fijn gesneden is. schep de pate in de kom en zet afgedekt minstens 3 uur in de koelkast of totdat het goed koud is. schep 1 theelepel pat? op elk toastjes en leg op elk toastjes 1/2 theelepel creme fra?che en een vers peterselieblaadjes.
PATE VAN WILDE PADDESTOELEN OP MELBATOASTJES is een recept van Smulweb.nl