PATE VAN WILDE PADDESTOELEN OP MELBATOASTJES

10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

eek gedroogde paddestoelen in een kom met 250 ml. heet water, 2 uur of totdat ze zacht zijn. giet af, bewaar 2 eetlepels weekvocht. gooi stukken paddestoel weg die na het weken taai en houtachtig zijn. smelt de boter in een grote koekenpan op matige hitte. voeg dan de reuzenchampignons toe en sauteer 5 minuten. voeg het knoflook toe en bak 1 minuut, doe dan de gedroogde paddesotelen en het bewaarde weekvocht erbij en bak nog 5 - 8 minuten onder geregeld roeren giet de brandy erbij en bak 2 minuten of totdat de drank verdampt is. haal de pan van de hittebron en haal 10 minuten afkoelen. doe het afgekoelde paddestoelenmengsel in een keukenmachine,samen met de room, tijm, gemalen jeneverbessen, 1/2 theelepel zout en 1/2 gemalen zwarte peper en maal 4 - 5 minuten of totdat het fijn gesneden is. schep de pate in de kom en zet afgedekt minstens 3 uur in de koelkast of totdat het goed koud is. schep 1 theelepel pat? op elk toastjes en leg op elk toastjes 1/2 theelepel creme fra?che en een vers peterselieblaadjes.

PATE VAN WILDE PADDESTOELEN OP MELBATOASTJES is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zalmdip
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kaastoastjes
0 min
Bekijk recept

Amuse-slaatje met cranberrypaté
15 min-
Bekijk recept
Baby-artisjokken met paté
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Paté met rode uienmarmelade
100 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Pate met zoetzure cumberlandsaus
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept