Amuse: pate met cranberry compote op een blaadje krulandijvie een klein reepje (gekochte) pate leggen. een beetje cranberry compote erop scheppen. amuse: saladeschuitje op een witlofblad groenten rangschikken bv gestoomd broccoli roosje, paar dunne reepjes wortel, dunne reepjes paprika, plakje champignon, reepjes bleekselderij. maak een sausje op basis van mayonaise of creme fraiche met kruiden erdoor heen. of laat de groenten vooraf marineren in een olie-azijn mengsel. amuse: soesje kleine soesjes met een hartige vulling, bv stijfgeklopte creme fraiche met fijngesneden rauwe ham en stukjes asperge. garneren met hamroosje, asperge puntje en takje verse dille of peterselie. amuse: hartige taart een kaastaart of hartige taart in piepkleine puntjes of vierkantjes snijden. garneren met toefje waterkers of flinterdunne reepjes paprika, die je vooraf in ijswater legt zodat ze mooi gaan krullen.