LEMPER

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De ketan wassen als rijst. Opzetten met het water en koken als rijst. Als de ketan kookt, er een mespuntje zout bij doen en het stukje santen. Voorzichtig een keer omroeren en de ketan verder als rijst gaar laten worden. Als de ketan gaar is, op een grote schaal scheppen, het goed uitspreiden, zodat ze helemaal koud kan worden. Maak nu het vulsel. Fijn snipperen: de rode uien en de teentjes knoflook. Leg daarbij: ketumbar, djintan, kunjit, kemiris, laos en wat zout. Wrijf alles goed fijn tot een kruidenpapje. Laat de olie warm worden en fruit het kruidenpapje hierin, ? 2 minuten. Doe er nu het gehakt bij, al naar smaak bestrooid met peper en zout. Maak het gehakt tijdens het fruiten goed los met een vork, zodat het een rulle massa wordt. Als het gehakt goed gebraden is, doe er dan het water, het stukje santen en ook nog een mespuntje sereh bij. Nu alles zachtjes laten koken tot al het vocht verdampt is. Een vuurvaste schotel nu met olie invetten. Leg er de helft van de koude, gare ketan in en druk het goed aan. Op de ketan het vulsel leggen en weer goed aandrukken. Daar bovenop de rest van de ketan leggen en weer goed aandrukken. De bovenkant heel dun met wat olie bestrijken. Zet de schaal met lemper in een hete oven, temper de bovenwarmte. Laat de schotel in plm 20 minuten goed heet worden. Soms droogt de lemper aan de bovenkant wat uit. In dat geval moet het beschermd worden met een stuk aluminiumfolie, over de schaal gelegd.

LEMPER is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Lemper (kwee Lemper)
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
LEMPER
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Lemper
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Lemper
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lemper (kwee Lemper)
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
LEMPER
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Lemper
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Lemper
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept