Zoek
Lontong
20-30 min -
Smulweb.nl
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 pak rondkorrelige witte rijst of kleefrijstwater2 salam
blaadjes
gekneusdzoutklein beetje olie Voorbereiding Zet de rijst op met meer water dan normaal
of kook de kleefrijst volgens
de aanwijzingen op de verpakking.Normaal is een vingerkootje boven
de rijst nu 2 x zoveel.Doe er de salamblaadjes en de zout bij.
Als de rijst begint te pruttelen
het vuur laag zetten en dan nog een
half uur koken.Het moet een dikke
beetje plakkerige massa zijn. Bereidingswijze Vet een grote
rechthoekige schaal met een beetje olie in en doe daar
de rijst in.Druk de rijst goed aan en laat het afkoelen.
Als de rijst is afgekoeld
snijd je het in stukjes.In principe kun
je deze lontong bij allerlei gerechten geven. Serveertips Lekker bij Petjel
. (zie recept)Selamat m
Bereiding
Vet een grote, rechthoekige schaal met een beetje olie in en doe daar de rijst in.Druk de rijst goed aan en laat het afkoelen. Als de rijst is afgekoeld, snijd je het in stukjes.In principe kun je deze lontong bij allerlei gerechten geven.
Lontong is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Lontong Met Balinees Varkensvlees
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lontong Met Balinees Varkensvlees
30-60 min -
Bijgerecht
Bekijk recept
Lontong
Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept
Lontong santen (burasa)
Bekijk recept
Lontong Met Balinees Varkensvlees
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lontong Met Balinees Varkensvlees
30-60 min -
Bijgerecht
Bekijk recept
Lontong
Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept
Lontong santen (burasa)
Bekijk recept