Zalmmoot Met Limoenboter

2
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Plasticfolie Boen de limoen schoon en rasp de groene schil eraf. Pers de limoen uit. Plet de roze peperkorrels met de bolle kant van een lepel. Roer in een kom 50 g van de boter los met 1 el limoensap. Meng de geraspte limoenschil, de peperkorrels, zout en bieslook erdoor. Schep het botermengsel op een stuk plasticfolie en wikkel het folie rond de boter. Draai de uiteinden stevig dicht, zodat een mooi dik worstje ontstaat. Laat de boter in de koelkast minstens een uur opstijven. Wrijf de zalmmoten in met wat limoensap en bestrooi ze met zout en peper. Verwarm de rest van de boter in een koekenpan en leg de moten erin. Laat de zalm op matig hoog vuur in 6-8 min. bijna gaar worden, keer ze regelmatig.

Zalmmoot Met Limoenboter is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Koriander-limoenboter
55 min Bijgerecht
Bekijk recept
Schol uit de oven
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met pikante limoenboter
10 min, voorbereiden 10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde maïskolven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Zalmpakketjes met mie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmmoot met dille
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmmoot, saus met bladpeterselie en taboulé
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmmoot met tamarinde-ketjapsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept