Laat 2 eetlepels olijfolie warm worden in een pan en bak de sjalot glazig. Voeg daarna de peterselie toe en laat even meebakken. Voeg alvast wat zout en peper toe. Blus af met de witte wijn. En roer goed. Voeg de demi crème fraîche toe en 2 eetlepels ricotta. Goed roeren. Voeg 1 ei toe en roer goed! zodat de saus bindt. Voeg de laurierbladen toe en laat ongeveer 15 minuten pruttelen. Het kan zijn dat de saus een beetje gaat schiften, maar dat is hier eigenlijk niet erg. Voor de bechamelsaus: Verwarm de boter en laat smelten. Voeg de bloem toe en bak even 1-2 minuten mee (let op: goed roeren anders bakt het aan). Haal de pan van het vuur en voeg beetje bij beetje de koude melk toe, onder constant goed roeren. Je krijgt een egale saus. Zet de pan weer terug op het vuur en laat paar minuten zachtjes koken, totdat de saus bindt. Breng op smaak met zout en peper en evt. snufje nootmuskaat. Zet saus apart. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en breng een eerste dunne laag aan van de saus met sjalot en peterselie. Leg daarop lasagnebladen en vervolgens 6 halve eetlepels van de ricotta verdeeld over de bladen. Verdeel daarover een beetje van de vis in stukken en bedek met een dunne laag van de saus met sjalot en peterselie. Verdeel daarover een theelepel dragon en daarover wat van de bechamelsaus zodat de lasagnebladen helemaal bedekt zijn. Strooi er wat van de kaas over en doe er een nieuwe laag lasagnebladen overheen. Maak zo nog meer lagen, dus: ricotta, vis, saus met sjalot, dragon, bechamelsaus, geraspte kaas. Eindig met een laatste laag lasagnebladen en bedek goed met de laatste hoeveelheid bechamelsaus. Kaas erover en plusminus 30-40 minuten in de oven en smullen maar! Eet smakelijk! www.cecilekooktvoorjou.nl
Verrassende Vislasagne is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Vislasagne met kabeljauw, gerookte zalm en spinazie