Cassata-ijs

0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng 4 lepels uitgelekte boerenjongens met ? dl advocaat en een zakje vanillesuiker. Meng 2 dl kersenjam met 1 lepel Kirsch. Meng 1? dl hazelnootpasta met 1 lepel advocaat. Klop in 1 kom ? l slagroom stijf met 100 g basterdsuiker. Klop in een andere kom 2 eiwitten. Meng eerst de room met de advocaat en meng dit dan met de eiwitten. Doe dit in 3 kommen. Schep door de eerste kom het jamsausje, in de 2e kom de boerenjongens en door de derde de hazelnootpasta. Leg eerst de kersenmassa in de vorm, dan de boerenjongens en dan de hazelnootmassa. Meteen in de vriezer. Storten: doe de vorm eerst even in heet water, keer op een schaal uit de diepvries. Versieren met kersen.

Cassata-ijs is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept

Hemelse cassata
24u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Cassata Siciliana
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Cassata
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Cassata siciliana
40 min Nagerecht
Bekijk recept