In een klein pannetje de eierdooiers met de suiker loskloppen. De gezeefde maizena en de melk erdoor kloppen. Het mengsel op een laag vuur al kloppend aan de kook brengen en 1 minuut zachtjes laten koken. Het mengsel laten afkoelen. De slagroom bijna stijf kloppen. De noten en likeur door de slagroom scheppen. Dit mengsel luchtig door de vla scheppen. Vier tot vijf plastic bekertjes met de parfait vullen en even schudden of tegen het aanrecht tikken om luchtbellen te verwijderen. De bekertjes minstens vier uur in de vriezer plaatsen. Intussen de saus maken: In een droog, diep braadpannetje de suiker verwarmen. Het droge deel van de suiker steeds even schudden over de suiker die al begint te smelten. Als de suiker gesmolten is, de karamel al roeren verder verwarmen tot deze mooi bruin is en hier en daar bruist. Pas op dat het niet te donker wordt. In een ander pannetje het water verewarmen en in een keer bij de karamel schenken. Al roerend de karamel in het water oplossen. De saus ca. 5 minuten laten inkoken tot ze licht stroperig is. De saus laten afkoelen en de likeur erdoor roeren.
Hazelnootparfait Met Karamelsaus is een recept van Smulweb.nl