Zoek
Honingparfait Met Nougatine
6
10-20 min -
Smulweb.nl
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
150 gram suiker - 150 gram gepelde walnoten - 5 eidooiers - 100 gram acaciahoning - 4 dl ijskoude slagroom - wat honing voor het bedruipen - eventueel wat druiven als garnering Hulpmiddelen Met plasticfolie beklede cakevorm - bakpapier Hulpmiddelen - Met plasticfolie beklede cakevorm - bakpapier Voorbereiding Hak de walnoten in grove stukjes. Doe de dooiers met de honing in een kom en klop dit mengsel boven een pan met kokend water (au bain marie) tot dit bleek en dikkig wordt. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Meng de slagroom voorzichtig door het dooiermengsel. Zet de vorm
afgedekt met plasticfolie minstens 4 uur in de vriezer.
Voor de nougatine:
Smelt de suiker in een pan met dikke bodem tot deze lichtbruin kleurt (niet te donker want dan wordt de suiker bitter!).
Roer de nootstukjes erdoor en stort alles op een vel bakpapier. Leg er nog een vel bakpapier op en druk alles goed plat met bijvoorbeeld een deegrol. Laat afkoelen.
Hak de afgekoelde nougatine in splinters.
In plaats van de nougatine kun je ook geroosterde walnoten over de parfait strooien! Bereidingswijze Stort de parfait uit de vorm op een schaal en strooi de nougatine erover. Snij de parfait in grove plakken en laat er vervolgens nog wat honing over druipen. Serveertips Bestrooi de borden met wat poedersuiker. Leg op elk bord twee plakken parfait. Garneer met wat dru
Bereiding
Stort de parfait uit de vorm op een schaal en strooi de nougatine erover. Snij de parfait in grove plakken en laat er vervolgens nog wat honing over druipen.
Honingparfait Met Nougatine is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Poffersticks
15 min
Snack
Bekijk recept
Frambozendroom
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Tropische kwark
10 min
Nagerecht
Bekijk recept
Schuim ijstaart
20 min + 5 uur in de vriezer -
Nagerecht
Bekijk recept
Kaneel-honingparfait
Bekijk recept
Kaneel-honingparfait
20-30 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Honingparfait Met Bramensaus
20-30 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Honingparfait met perzikpuree
Bekijk recept