1 Snij het borstvlees van de fazanten,hou 2 filets apart. * Snij de billen,2 borsten en het karkas in stukken.
2 Bak de stukjes fazant in olijfolie in 5 minuten op hoog vuur aan alle kanten bruin. * Blus met 1,5 dl water. * Voeg er de uien,wortelen,prei en laurier aan toe. * Kruid met peper & zout. * Breng aan de kook en laat 1 uur op een zacht vuurtje sudderen. * Schuim de bouillon regelmatig af.
3 Giet de bouillon eerst door een fijne zeef en daarna door een fijne doek. * Laat afkoelen en verwijder het vet.
4 Bak de 2 fazantfilets in olijfolie in 4 minuten aan elke kant tot ze mooi bruin en gaar zijn. * Snij ze in reepjes.
5 Zet de bouillon op het vuur,doe er al roerend de eiwitten bij om ze te klaren. * Blijf roeren tot ze kookt. * Zeef ze daarna door een fijne zeef.
6 Serveer de consommé met de groentejulienne die even geblancheerd is,met de reepjes fazantenborst.
Consommé Van Fazant Met Groentejulienne. is een recept van Smulweb.nl