Consomme Van Houtduif

0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat door de poelier het borstvlees van de karkassen van de houtduiven verwijderen; bewaar de karkassen. Doe de bouten van de duiven en de karkassen in een ruime pan met koud water (houd de borsten apart) en voeg er 3 uien, 1 prei, 1 wortel, 1/4 knolselder, 1 laurierblad, peper en zout aan toe. Breng alles aan de kook en laat 1,5 uur koken. Haal regelmatig het schuim van de oppervlakte. Laat de bouillon afkoelen en giet alles door een zeef. Snijd intussen 1 prei, 1 wortel en 1/4 knolselder in fijne stukjes en meng die met de eiwitten. Voeg hier de gezeefde bouillon aan toe en laat alles op een zacht vuurtje tegen de kook aankomen. Bovenaan wordt dan een ′koek′ gevormd, waarin alle onreinheden verzameld worden. Zet na 1 uur het vuur af en laat de koek naar de bodem van de pan zakken; bovenaan komt dan de heldere bouillon vrij. Bak de duivenborstjes knapperig in de boter en snijd ze in fijne reepjes. Pocheer de groene koolbladeren en snijd ze in reepjes. Doe hetzelfde met de boschampignons. Warm de soepborden op, leg er de reepjes duivenborst, kool en boschampignons in en overgiet met de hete consomme.

Consomme Van Houtduif is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Stoofpotje van houtduif met geuze en groene kool
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebraden houtduif met wifloof- en notenslaatje
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Houtduif consomme
Bekijk recept
Consomme Van Houtduif
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept

Roze consommé van Parijse champignons
20 min
Bekijk recept
Consommé Van Fazant Met Groentejulienne.
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Consomme Met Zeevruchten
20-30 min -
Bekijk recept
Koude Consomme Van Rivierkreeftjes
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept