Saffraan Mosterdsoep

4
10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de sjalotjes heel fijn. Verwarm 40 gram boter samen met de fijngesneden sjalotjes en de saffraan, laat dit op een laag vuur fruiten. Verwarm in een ander pannetje 15 gram boter samen met 1 flinke lepel fijne Dijon mosterd en 1 eetlepel grove mosterd, laat de "zuren" uit de mosterd verdampen. Roer door de gefruite sjalotjes 40 gram bloem, blijf roeren tot een "glad" mengsel ontstaat zonder bloem klontjes. Laat de bloem in 3 minuten gaar worden (roux). Voeg de ontzuurde mosterd toe en roer dit goed door. Roer beetje voor beetje de fond door de roux, blijf roeren tot steeds een glad mengsel ontstaat voeg dan pas weer een kleine hoeveelheid fond toe. Als alle fond door de soep geroerd is voeg dan de wijn toe. Snijd de witte kaas in repen. Maak de mosterdsoep verder op smaak af met versgemalen peper. Schep de witte kaas in de borden. Laat de soep nog even goed doorwarmen, knip de bieslook fijn en roer deze vlak voor het serveren door de saffraan mosterdsoep. Schep de soep in de borden.

Saffraan Mosterdsoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mosterdsoep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mosterdsoep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Maaltijdmosterdsoep met kaastoast
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosterdsoep met asperges en ham
10 min Voorgerecht
Bekijk recept

Paella
45 min-
Bekijk recept
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Meringues met mango en pistachenootjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept