Meng de bouillon met de truffeljus. Halveer de witlof in de lengte en bestrooi met zout. Smelt een klontje boter in een pan waar de 4 helften naast elkaar in passen. Leg de witlof met binnenkant naar beneden in de boter. Dek af met vetvrij papier. Laat de witlof zachtjes garen tot hij goudbruin kleurt. Bruineer de amandelschilfers 4 minuten in een oven op 175 graden of in een droge koekenpan. Bestrooi met een beetje zout. Haal het vlees van de kreeft(en) uit de staart en scharen en bak elk deel in de olijfolie tot ze mooi rood zijn. ( Warm de bouillon met truffeljus zachtjes op) Borstel de cantharellen schoon en bak ze kort met fijngesnipperde knoflook. Klop de room tot een dikke massa. Meng de warme champignonsoep met 2 el opgeklopte room en mix met staafmixer tot schuimige soep.
Gebakken Kreeft Met Champignonsoep En Champagne is een recept van Smulweb.nl