Schil de pompoen en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snij de uien, de bleekselderij en de wortelen grof. Pel de knoflook. Smelt een klont boter met een scheut olijfolie in een soeppan. Stoof alle groenten samen met de onversneden knoflook op een matig vuur. Pel het kardemompeultje en kneus het zaad. Voeg dit toe aan de groenten. Laat alles enkele minuten stoven en giet er vervolgens de kippenbouillon bij. Voeg ook het bouquet garni toe. Laat alles een uurtje rustig sudderen. Vis het bouquet garni uit de soep. Zo je wil, schep je ook de knoflook uit de soep. Voeg de geitenkaas toe en mix de soep fijn. Snij de zwartewoudham in fijne reepjes. Schep de soep in het bord en strooi er snippers ham over.
Pompoensoep Met Geitenkaas En Zwartewoudham is een recept van Smulweb.nl