Bereiding
Minispiesjes met kip Ingrediënten voor 4 personen 1 kipfilet , in blokjes van 1 cm 1/2 ui, in blokjes van 1 cm 1/2 rode paprika in blokjes van 1 cm 1/2 groene paprika in blokjes van 1 cm zoetzure marinade 125 ml sinasappel- of ananassap 1 el zoete sherry 4 el donkere sojasaus 4 el kippenbouillon 2 el ciderazijn 1 el tomatenpuree 2 el bruine basterdsuiker snufje gemalen gember
Voorbereiding Vermeng alle vloeibare ingrediënten in een niet-metalen kom. Meng er de tomatenpuree, suiker en gember door. Schep de blokjes kip en groente erdoor. Plaats de kom 30 minuten afgedekt in de koelkast. Laat de blokjes kip en groenten uitlekken. Steek ze om en om aan een cocktailprikker. Druk de ingrediënten niet te stevig tegen elkaar. Bewaar de marinade. Verwarm een grillpan of koekenpan met een dikke bodem op hoog vuur. Gril de spiesjes ongeveer 5 minuten om en om en bestrijk ze met de marinade. Bak ze daarna nog 5 minuten zonder marinade toe te voegen. Leg de spiesjes op een bord en serveer direct. Minispiesjes met rundvlees Ingrediënten voor 4 personen 100 gram biefstuk 4 grote champignons, in stukjes van 1 cm. 1/2 ui, in stukjes van 1 cm Pittige tomatenmarinade 4 el tomatensap 4 el runderbouillon 1 el worcestersaus 1 el citroensap 2 el droge sherry enkele druppels tabasco 2 el plantaardige olie 1 el fijngesneden selderij
Voorbereiding Snijd de biefstuk in blokjes van 1 cm. Vermeng alle ingrediënten voor de marinade in een niet-metalen kom. Schep hierin de blokjes vlees, champignons en ui om. Dek de kom af en plaats 30 minuten in de koelkast. Laat de blokjes vlees, champignons en ui uitlekken. Steek ze om en om aan de cocktailprikkers. Druk de ingrediënten niet te stevig tegen elkaar. Verwarm een grillpan of koekenpan met dikke bodem op hoog vuur. Gril de spiesjes circa 5 minuten, of tot ze gaar en goudbruin zijn. Bestrijk ze tussentijds met de marinade. Leg de spiesjes op een bord en serveer direct