Kabeljauw Met Zeekraaltopping En Pompoensalsa

0
20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Salsa: Snipper de sjalotten en hak de paprika fijn.
  • 2 Snij de knoflook en de peper(zonder pitjes) fijn.
  • 3 Schil de pompoen, verwijder alle pitten en snij in kleine blokjes.
  • 4 Verhit olijfolie in een braadpan en bak de sjalotten goudbruin, voeg de paprika, knoflook, peper en pompoen toe. Bak 5 minuten op laag vuur.
  • 5 Blus af met de jus d`orange en laat 30 minuten zachtjes pruttelen.
  • 6 Pureer het geheel met een staafmixer en breng het mengsel op smaak met de tomatenpuree, gembersiroop en azijn en zout.
  • 7 Kabeljauw: Bestrooi beide zijden van de kabeljauw met peper en zout. Haal ze door de bloem.
  • 8 Verwarm de koekenpan en laat de boter smelten. Bak de kabeljauw aan beide kanten in zeer korte tijd bruin(niet gaar laten worden!). Leg ze op de bakplaat.
  • 9 Snipper voor de topping de sjalot en zeekraal zeer fijn. Verwarm opnieuw wat boter in dezelfde koekenpan en fruit de sjalot. Voeg de zeekraal, kappertjes en brood toe. Bak een minuut. Verwarm de oven voor op 150°C. 1
  • 0Breng de topping aan op de stukjes kabeljauw. Laat de kabeljauw 5 minuten warm worden in de oven. 1
  • 1 Doe de pompoensalsa in een spuitzak en teken een aantal strepen op het bord.

Kabeljauw Met Zeekraaltopping En Pompoensalsa is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept