Fruit het sjalotje in de pan met de dikke bodem aan in wat boter en de twee el olijfolie. Als het sjalotje glazig is roer je vervolgens de rijst erdoor. Zorg dat alle korrels met vet bedekt zijn. Begin dan de (hete) bouillon toe te voegen. Voeg 15 minuten lang steeds 1 soeplepel tegelijk toe en roer voortdurend. Als de bouillon bijna geabsorbeert is kan de volgende lepel worden toegevoegd. Als de risotto bijna gaar is de koekenpan verhitten, helft van de boter toevoegen en de paddestoelen en de ui gaarbakken. Vervolgens de risotto van het vuur halen en even een minuutje laten staan. Dan de rest van de boter, de Parmezaanse kaas en het paddenstoelenmengsel erdoor scheppen. De risotto is op zijn best als hij "al dente" is, zacht romig glanst en dik vloeibaar is. Je moet hem met een vork kunnen eten. Breng de risotto op smaak met (versgemalen)peper en zout
Risotto Met Paddestoelen is een recept van Smulweb.nl