Paella A La Petra

6
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

In grote pan 3 eetlepels olijfolie verhitten. Kip in 5 minuten gaar en bruin bakken. Uit de pan scheppen. Ui in overgebleven vet 3 minuten bakken. Knoflook en paprikas erbij en 1 minuut al roerend meebakken. Rest olie toevoegen. Rijst al omscheppend 3 minuten bakken. Kippenbouillontabletten erboven verkruimelen. Sherry, saffraan met weekwater, paprikapoeder, tomaatblokjes met sap en sperziebonen toevoegen. Goed roeren. 0,75 liter water erbij en alles aan de kook brengen. Na 10 minuten de doperwten erbij. Eventueel nog wat water toevoegen. Na nog 10 minuten is alle vocht opgenomen en is de paella bijna klaar. Nu de surimi erin. Gekookte mosselen en garnalen bakken in wat olie. Grootste deel mosselen en garnalen samen met de kip en ham door de paella scheppen en leg een deel op de paella als garnering.

Paella A La Petra is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

De Hartige Taart Van Petra
30-60 min -
Bekijk recept
Preistampot A La Petra
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes A La Petra
20-30 min -
Bekijk recept
De Hartige Taart Van Petra
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept

Paella
45 min-
Bekijk recept
5-ingrediënten-paella
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Half-uurtje paella met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijke paella met kip en garnalen
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept