Risotto Met Asperges

4
20-30 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en stoof de sjalotjes en knoflook. Voeg de rijst toe en roer tot de korrels een beetje doorschijnend worden. Doe twee eetlepels bouillon in de pan en roer tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Blijf een tiental minuten roeren en voeg ondertussen geleidelijk bouillon toe. Doe de asperges, gehakte salie en citroenschil bij de rijst en laat nog eens 10 minuten pruttelen, terwijl u zo nu en dan roert. Zodra het mengsel te droog wordt, voegt u opnieuw wat bouillon toe. Kruiden met zout en peper van de molen. Als de rijst gaar is, de pan van het vuur halen en de risotto enkele minuten laten rusten. Traditioneel wordt de parmezaankaas door de risotto geroerd, maar de kaas kan ook afzonderlijk worden opgediend. Men kan de risotto smeuiger maken door een klontje boter toe te voegen.

Risotto Met Asperges is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept