Groene Risotto

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bak het gesnipperde uitje in de olijfolie en de sesamolie en voeg na 3 minuten de in blokjes gesneden venkel en de rijst toe. Bak dit, onder regelmatig roeren, nog 2 minuten door, zodat de rijstkorrels vettig worden. Voeg dan de wijn en 1/3 deel van de warme bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en blijf roeren tot al het vocht is geabsorbeerd. Voeg weer 1/3 deel van de bouillon toe, breng aan de kook en blijf roeren tot het vocht is verdwenen. Herhaal dit nog een keer. Roer, als de rijst gaar is, de kaas erdoor en zet het geheel dan weg. Doe de doperwten met de bouillon, het basilicum, de peterselie en de sla in een pan en kook dit, met het deksel op de pan, ? 5 minuten. Pureer het mengsel dan en roer de wijn erdoor. Vermeng dit doperwtenmengsel met de risotto en bestrooi het gerecht voor het serveren met nog wat kaas, versgemalen zwarte peper en peterselie.

Groene Risotto is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalenrisotto met groene groente
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept