Risotto Met Funghi Porcini

4
20-30 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng de olie in een grote pan met dikke bodem op een laag vuur en bak er de knoflook en de ui al roerend circa 3 minuten tot goudbruin. Voeg de arboriorisjt en in stukjes gesneden porcini toe en roerbak circa 1 minuut tot de korrels wit kleuren. Voeg de wijn toe en roer 2 minuten tot hij is opgenomen. Voeg het bewaarde weekwater en 1.8 dl bouillon en temper het vuur zodat de vloeistof zacht borrelt en geleidelijk wordt opgenomen. Roer constant en voeg per keer 1,8 dl bouillon toe tot de rijst na ongeveer 10 minuten zacht wordt. Kook nog ongeveer 6 minuten tot de rijst "al dente" en romig is. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met Parmezaanse kaas. Schep alles goed om een garneer met blaadjes salie of peterselie.

Risotto Met Funghi Porcini is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gnocchi met champignons en kaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Basisrecept kippenbouillon
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ravioli met walnoot & rucolapesto
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Farfalle met paddenstoelen
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept