Snijd de varkenshaas in stukken van ongeveer 3 cm. Verdeel de paprika en ui in stukken, ongeveer zo groot als de stukken varkenshaas. Snijd het gerookte spek eveneens in stukken. Rijg aan pennen: paprika, ui, spek, varkenshaas, spek, ui, paprika. Herhaal dit nog een keer. Grill de spiesen totdat de varkenshaas gaar is (ongeveer 10 minuten). Indien u de spiesen grilt in de oven: ui en paprika blancheren. (grilltijd dan 1 15 minuten). Kerriesaus: Bak het spek uit in de boter, voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak deze gaar. Vermeng de kerrie en laat deze enkele minuten meebakken. Voeg de bloem toe en vermeng deze goed met de ingrediknten. De bouillon er scheutje bij scheutje aan toevoegen. Nog even door laten pruttelen. Saffraanrijst: Bak de ui en paprika in wat boter bruin en gaar. Kook water. Voeg de saffraan en de rijst aan het kokende water. Nadat de rijst klaar is de gebakken ui en paprika toevoegen.
Spies Van Varkenshaas Met Kerriesaus En Saffraanrijst is een recept van Smulweb.nl