Zoek
Saffraan-rijstpudding
6
20-30 min -
Smulweb.nl
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
-200 g droogkokende rijst
-zout
-40 g boter
-5 saffraandraden
-150 g suiker
-80 g tot lucifers gesneden amandelen
-60 g pistachenoten
-4 eetl rozenwater
-1/2 th lepel gemalen kaneel
-12 ontvelde amandelen Voorbereiding -de gewassen en uitgelekte rijst in 1 l licht gezouten kokend water
aan de kook brengen
-doorroeren en op het kleinste vuur in een kwartiet gaar laten worden
-snij de boter in stukjes
-de saffraandraadjes fijnwrijven in een vijzel
-suiker door de gekookte rijst mengen
daarna ook de boter en de saffraan
-de rijst roeren tot hij een egale gele kleur heeft gekregen
-daarna de amandelen stiften en een kwart van de gepelde en gehakte pistachenoten door de rijst roeren Bereidingswijze -pan van het vuur nemen en rozenwater door de rijst mengen
-doe de hete rijstmassa over in een schaal Serveertips -2 elkaar kruisende strepen gemalen kaneel over de rijst strooien
nadat de massa glad is gestreken
-voorzie de rand van de resterende gehakte pistachenoten
-leg in elk van
de 4 kwarten drie amandelen
Als de rijst niet meer dampt
in de koelkast zetten (zeker 2 u voor het serv
Bereiding
-pan van het vuur nemen en rozenwater door de rijst mengen -doe de hete rijstmassa over in een schaal
Saffraan-rijstpudding is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Rijstpudding
55 min
Nagerecht
Bekijk recept
Stap-voor-pap
90 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Portugese rijstpudding
45 min
Nagerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Meringues met mango en pistachenootjes
15 min
Nagerecht
Bekijk recept