Lemper

8
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kleefrijst: was de rijst en stoom ze gaar in ca. 30 minuten. Meng in een pan de santen met water, voeg suiker toe alsmede zout en pandanblad en verhit dit mengsel (niet koken!). Doe de rijst over in een grote kom en voeg beetje bij beetje de santen toe tot de rijst het vocht niet meer opneemt. Stoom de rijst daarna opnieuw tot ze gaar is (ze wordt dan glazig)10 - tot 15 minuten. Voor de vulling: Kook de kipfilet gaar in 2 dl. water (ca. 10 minuten). Maak ui en knoflook schoon en maal ze samen met koenjit en ketoembar fijn. Verhit de olie en fruit hierin het kruidenmengsel. Maal de kip fijn en voeg ze bij het kruidenmengsel, evenals het salamblaadje, stukje sereh, kippenbouillon en suiker. Laat dit mengsel zachtjes koken tot het droog is. Vormen van de lempers: Knip 8 stukjes folie van ca. 14 x 21 centimeter). Verdeel de rijst in 8 porties. Leg op elk stukje folie een bolletje rijst en druk dit plat. Leg de vulling op de rijst, druk de rijst om de vulling en rol de folie er omheen.

Lemper is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Lemper (kwee Lemper)
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
LEMPER
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Lemper
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
LEMPER
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Lemper (kwee Lemper)
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
LEMPER
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Lemper
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
LEMPER
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept