Verhit de olie in een grote stoofpot en laat het vlees goudgeel braden.Snij de ajuinen en/of sjalotjes in stukken van 2-3cm en laat samen met de fijngesnipperde knoflookteentjes mee braden. Los de helft van de pindakaas, de tomatenpuree, het bouillonblokje(s)en de helft v/d Harissa en een snuif zout, op in 1/2 - 3/4 l lauw water.Voorzichtig toevoegen(!spatten v/d olie vermijden!) aan de stoofpot samen met een boeketje Laurier+kruidnagel+Thijmtakje(s).Als het geheel kookt,op een zacht vuurtje rustig laten pruttelen. Verwijder de pitjes uit de Spaanse pepertjes , versnipper en verspreid in de stoofpot (!voorzichtig! straf spul) Ondertussen de wortelen raspen en in stukken van 3-4 cm snijden en toevoegen.( Bij verse jonge worteltjes, goed wassen en ongeschild met 3cm loof er nog aan, toevoegen.) Prei,selder,pijpajuin en paprikas in stukken van 2-3cm snijden en bij het gerecht voegen.(Rustig laten verder sudderen, water toevoegen zodat de groenten net niet volledig bedekt zijn.) Schil ondertussen de zoete patatten en de maniokwortels, zorg dat de harde vezels onder de schil weg zijn (let op, rauwe maniokwortel is giftig! na het koken niet meer.) Snij in blokjes van 3-4 cm en leg boven op de andere groenten. De rest van de pte arachide oplossen in warm water en de groenten in de stoofpot net onder het vocht zetten. Af en toe voorzichtig doorroeren. Proef de saus en voeg eventueel nog wat zout en Harissa toe (voorzichtig,STRAF SPUL). Wanneer de maniok en de zoete aardappelen beetgaar zijn is de CANSIYE klaar. Verwijder het boeketje Thijm-Laurier-kruidnagel vooraleer op te dienen. Opdienen met cous-cous of kleefrijst.