Sticky Rice

4
30-60 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Op een stuk keukenpapier wat rijst uitsmeren/drukken tot een plak van ca. 7x7 cm, 3 mm dik. Rijst goed aaneen. In het midden van de rijst wat bonensaus leggen of een klein stukje banaan. Met behulp van het keukenpapier de rijst oprollen (als een sushirol), de uiteinden dichtdraaien als een toffee en het geheel licht aandrukken. Uitpakken en apart leggen. Zo ook de rest maken. Op een stuk bananenblad een rijstrol leggen, dichtrollen en de uiteinden dichtvouwen (eventueel te groot stuk afknippen). Vouw dichtzetten met een prikker. Op een gril of barbecue de rolletjes zacht grillen, niet te heet, het blad zo min mogelijk verbranden. De rollen zijn klaar als de rijst stevig aanvoelt. De rijst is goed als ze iets gegelaceerd lijkt en gebakken bij het uitpakken

Sticky Rice is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Rijsttoast met kokoskip
15 min Snack
Bekijk recept
Noedelsalade met garnalen en peultjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kheer
Nagerecht
Bekijk recept

Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Sticky kipdrumsticks uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sticky finger-brownies
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Sticky spareribs
100 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept