Semar Mendem

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe de rijst in een pan, voeg 2 dl santen en zout naar smaak toe en laat de rijst op een laag vuur koken tot de santen is geabsorbeerd. Doe de inhoud van de pan weer in de stoompan en stoom de rijst in circa 25 minuten gaar. Breng voor de vulling in een pan een laagje water aan de kook en laat de kipfilets hierin in circa 15 minuten gaar worden. Laat ze uitlekken en pluk het vlees in sliertjes. Pel de sjalotjes en de knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Rooster de ketumbar en de djinten circa 2 minuten in een koekenpan en wrijf ze met de peper en de suiker in een vijzel fijn. Voeg de sjalotjes en de knoflook toe en wrijf alles fijn. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de kruidenpasta 3 minuten. Roerbak de daun jeruk en de stukjes kip 3 minuten mee. Voeg de rest van de santen en zout naar smaak toe en laat alles koken tot het vocht is verdampt. Verwijder de daun jeruk. Klop de eieren los met het water en zout naar smaak. Bak hiervan in een koekenpan 20-25 heel dunne omeletten. Maak dan 20-25 balletjes van de rijst, vul ze met het kipmengsel, vorm er cilinders van en verpak ze in de omeletten. Bind de omletten dicht met sliertjes courgette of komkommer.

Semar Mendem is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Semar Mendem
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Semar Mendem
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept