Parelballetjes: 10 balletjes rollen in de kleefrijst, die 3 uur in water is geweekt en goed uitgelekt. Daarna 40 minuten stomen op een bord in een stoompan. Gouden Balletjes: Het ei en de eierdooier met een snufje zout los kloppen. Een steelpannetje verhitten en invetten en zoveel ei erin gieten dat de bodem bedekt is met een dun laagje. Het ei uit de pan nemen zodra het begint te stollen. Zo doorgaan tot de eimassa op is. De eivelletjes in reepjes snijden en over 10 balletjes strooien. Vijftien minuten stomen. Gebakken Balletjes: De frituurolie verhitten tot 180?C. De resterende vleesballetjes goudbruin bakken, daarbij het vuur temperen tot middelmatig. De balletjes op absorberend papier laten uitlekken. De peultjes afhalen, de olie verhitten, zout toevoegen? en de peultjes op groot vuur 1 minuut fruiten. Bestrooien met aromatpoeder. De 3 soorten balletjes samen met de peultjes op een platte schaal schikken en heet serveren met daarbij de rode peperolie? en het zout-en-pepermengsel?. ?Door het zout in de olie te strooien voordat de peultjes erin komen, verkrijgen deze een versere, diepgroene kleur. Dit trucje kan op alle groene groenten worden toegepast.
GEVARIEERDE VLEESBALLETJES is een recept van Smulweb.nl