Rijst met 2 theelepels bouillonpoeder koken volgens de gebruiksaanwijzing. Intussen het sjalotje pellen en fijnsnipperen. De paddestoelen schoonvegen met keukenpapier en kleinsnijden. In een pan boter verhitten en het sjalotje ca. 1 minuut fruiten. De paddestoelen en thijm toevoegen en ca. 5 minuten al omscheppend bakken. 1 theelepelbouillonpoeder erover strooien en doorscheppen. in een andere pan de madeira en de tomatenpuree gladroeren. De slagroom en de rest van de bouillonpoeder toevoegen en al roerend verwarmen. De helft van de paddestoelen door de saus scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. De bieslook fijnknippen. De rest van de paddestoelen met de bieslook door de rijst scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. De timbaaltjes of kopjes omspoelen met koud water. De rijst overdoen in de vormpjes. Goed aandrukken en op vier borden keren. De saus eromheen sprenkelen.
Rijsttimbaaltje Met Paddestoelen is een recept van Smulweb.nl