Maak eerst de mousse van zoete aardappel en peterselie: Snij de aardappels in blokjes en kook ze gedurende 10 min in de kippenbouillon. Week het gelatineblaadje in koud water, knijp het uit en laat het oplossen in wat lauwe bouillon. Blancheer de peterselie kort in gezouten water en laat hem goed uitlekken. Mix de aardappelen, peterselie en bouillon in een blender fijn. Laat afkoelen. Klop de room op en roer door het mengsel. Laat opstijven in de koelkast. De knapperige groenten: Snij alle groenten in kleine blokjes. Bak de groenten in wat boter tot ze bijtgaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. Zoete aardappel chips: Snij een zoete aardappel met een dunschiller in lange slierten en frituur de slierten op 160°, tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier. Pittige dressing: Snij de knoflook en het chili-pepertje fijn. Doe alle ingrediënten – limoensap, suiker, sojasaus, vissaus, rijstazijn en olijfolie – in een shaker en schudt goed doorelkaar. De coquilles Dep de coquilles droog, kruid ze met peper en zout en wentel ze even in de bloem. Schud de overbodige bloem af. Bak de coquilles met wat boter in een koekenpan mooi bruin. Opmaak: Leg eerst de groentjes in een serveerring op het bord, daarop de dressing, de coquilles met als versiering de zoete aardappel chips en ernaast een lepel mousse en een plakje verse vijg
Feestelijke Coquilles is een recept van Smulweb.nl