Banh Can

0
30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit een poffetjespan, bij voorkeur van gietijzer, ca 1 minuut op hoog vuur. Houd net als bij gewone poffertjes eerst een proefronde zonder de verse garnalen erin om te oefenen en het vuur goed te regelen.Doop een stuk keukenpapaier in eeen kommetje olie en vet alle holletjes goed in. Draai het vuur middelhoog en giet in elk holletje 1 el beslag en doe een deksel op de pan. Wacht ca. 3 minuten en neem de poffertjes met een lepel uit de pan. en laat ze op keukenpapaier uitlekken. Begin nu de echte koekjes te bakken. Doe ? tl olie in elk holletje en giet er 1 el beslag in. Leg een halver garnaal op elk koekje en doe de deksel op de pan. Bak ze 4 minuten tot ze vanonderen goudbruin en knapperig zijn. Stel je vuur bij als ze te snel donker worden. Herhaal dit proces tot al het beslag en garnalen op zijn.

Banh Can is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Banh mi (Vietnamees pistoletje)
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banh Mi Chien
10-20 min -
Bekijk recept
Banh Hoi
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Banh Phough Tom
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept