Snij het kapje van de tomaten en hol ze uit. Zet de tomaten op hun kop om goed te laten uitlekken en bestrooi de binnenkant met zout en peper. Verhit in een kookpan met dikke bodem 1 el. olie en bak hierin de ui glazig. Voeg de wijn toe en laat deze al roerend op laag vuur volledig door de rijst opnemen. Breng intussen de bouillon aan de kook. Voeg de bouillon scheut voor scheut toe en laat het vocht al roerend, zachtjes kokend steeds opnemen door de rijst. Roer de rijst regelmatig door tot het vocht is openomen en de rijst net gaar is. De totale kooktijd is ca. 20 minuten. Roer als de risotto gaar is de boter en de helft van de kaas erdoor. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit 1 el. olie in een koekenpan en bak de paprikablokjes met de gedroogde tomatenstukjes in ca. 5 minuten gaar. Voeg de kruiden toe en breng op smaak met zout en peper. Meng de groenten door de risotto en vul de tomaten hiermee. Zet de tomaten in een ingevette ovenschaal, bestrooi ze met de rest van de kaas en bak ze in ca. 10 minuten gaar. Lekker met roergebakken italiaanse spinazie.
Gevulde Pomodori Uit De Oven is een recept van Smulweb.nl