Indiase Matter Ke Dhal (gele Splierwten )

4
30-60 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de spliterwten grondig zodat deze geen wit meer afscheiden (ongeveer drie keer wassen) Zet de erwten op een hoog vuur te samen met het water aan de kook, verwijder eventuele schuimvorming Wanneer het water aan de kook is voeg de kurkuma en zout toe Kook de spiltewten totdat deze uiteen vallen Frituur een gesnipperd ui en knoflook te samen met komijn in een koekenpan met een laagke olijfolie Voeg de ui/knoflook/komijn aan de erwten toe als de ui bruin is gefrituur en laat de erwten nog 1 minuut doorkoken

Indiase Matter Ke Dhal (gele Splierwten ) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Kip in yoghurt met mangochutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept