Regenboogrijst

4
30-60 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Groene rijst:verhit de olie in de wok.Roerbak de spinazie en de erwten kort.Voeg de fond en ketjap toe en laat het geheel 3-5 min gaar koken.Voeg zout,peper,nootmuskaat,ui- en knoflookpoeder naar smaak toe.Schep ? van de rijst behoedzaam door de groente.Haal het geheel uit de wok en houd het warm. Paarse rijst:doe de rode bieten in een zeef en laat ze uitlekken,maar vang het sap op. Snijd de bieten in kleine blokjes.Doe ze samen met het nat in de wok en breng het geheel aan de kook.Voeg kardemom-en kruidnagelpoeder naar smaak toe en schep ? van de rijst door de groente.Haal het geheel uit de wok en houd warm . Oranje rijst:doe de pompoen door de zeef en laat ze uitlekken en snijd het in kleine blokjes.Schil de banaan en snijd in kleine blokjes.Laat de abrikozen uitlekken en snijd ze fijn.Verhit de olie en roerbak de pompoen en banaan samen met de abrikozen 1-2 min. Voeg de currypasta naar smaak toe en schep ? van de rijst behoedzaam door de groente.Haal alles uit de wok en houd warm. Rode rijst:meng de blokjes tomaat met de paprikapasta,ui knoflook,peper ,suiker en het zout.Verhit de olie in de wok en verwarm het tomatenmengsel al roerende 1-2 min.Schep de rest van de rijst door het mengsel en verwarm het.

Regenboogrijst is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker